Flag
In English
titel

 

Donate
Om du tycker att projektet låter spännande och vill hjälpa till genom att bidra med pengar för mat och andra kostnader som jag kommer att ha under min vandring, så kan du nu göra det genom att klicka på länken ovan och donera via Paypal. Alla bidrag är enormt uppskattade, stora som små.
MVH /Fredrik
 
Walking
Painting
 

karta

Lördag 2 juni 2012, kl 02.00, inleder jag en vandring mellan min ateljé i Uppland (Månkarbo) och ett utställningsrum i norra Norge (Vefsn kommune). Längden på vandringen är ungefär 120mil och det kommer att ta mig upp till 8 veckor för att tillryggalägga hela sträckan. Jag kommer att bära med mig ett muséepodium under hela vandringen (podiumet har måtten 40x40x120cm). Varje morgon, innan avgång kommer jag att måla podiumet vitt med en oljebaserad färg. När jag sen går genom skog och mark kommer den klibbiga färgen att dra till sig insekter som oundvikligen fastnar på podiumets yta. Smuts, pollen och andra material från naturen kommer också att fastna i ytan. Nästa dag gör jag om samma procedur. Väl framme i Mosjøen kommer det att finnas mer än 50 lager färg på podiumet, varje lager kommer att vara värd för ett antal olika arter och andra material från naturen.

Jag kommer att ställa ut projektet med 10 andra internationella konstnärer i utställningen Odor Water Limo som öppnar den 4 augusti 2012. (Mer information om utställningen hittar du här.)

Detta projekt är i stor grad relaterat till mitt intresse för natur och naturhistoriska museer. I de flesta av mina senaste verk görs sig detta intresse påmint: jag vrider och vänder på idéer om hur vetenskap och forskning visas på museum. Död och dött materia som är så ihärdigt närvarande på ett naturhistoriskt museum inspirerar mig mycket. Lost and Found tar med sig museet ut i naturen för att samla arter, arter som nästan fossilt lagras i podiumets många färglager.

Podiumet som jag kommer att bära med mig är specialbyggt. Det rymmer all utrustning som jag behöver. När jag vandrar på stigar kommer jag att bära podiumet på min rygg med de axelband som är kopplade till det. När jag går på grusvägar fäster jag tillfälligt hjul och ett handtag på det som gör det möjligt för mig att rulla det framför mig. Kartan som kan ses längst ned på denna sida ger en översikt över mina framsteg hittills. Första kartan här nedan beskriver min exakta position nu. Du kommer att kunna följa mina framsteg på dessa kartor och länkar:

 

Podium

 

ÖVERSIKTSKARTA
Klicka på länken ovanför för att komma till en karta som
beskriver hela min utveckling från min ateljé till Norge.
Kartan uppdateras var tredje dag.

Jag kommer att bära med mig en GPS-sändare som gör det möjligt
att se min exakta position i realtid. På kartan nedan kan du se exakt
var jag befinner mig just nu och mina framsteg de senaste 7 dagarna,
min position uppdateras med en intervall om 20 minuter.
(För att se en detaljerad vy, gå till fullskärmsläge.)


 

 

PDF


Jag kommer att navigera min vandring med papperskartor och en kompass. De flesta nätter kommer jag att tälta, men vissa kvällar jag kommer att bo på vandrarhem där jag kan tvätta kläder och ladda mina batterier.
Mellan kl. 20.00-22.00 varje dag jag kommer att vara tillgänglig på min mobiltelefon (0702-98 66 86). Jag kommer att nå mitt mål, Luktvasslimoen (3mil norr om kommuncentret Mosjøen) , senast den 28 juli, 2012.

Om Du vill vandra en sträcka med mig i sommar så är det mer än välkommet, jag är lätt att spåra och du kan även ringa mig enligt ovan!

Vänligen,
Fredrik

 

OWL

Copyright Fredrik Strid 2012

Hem

Map